Sole Survivor

 

Na een vreselijke gebeurtenis, probeert Sam(antha) haar leven langzaam op te pakken. Ze is namelijk een sole survivor na een vakantie met gebeurtenissen die ze niet kan vergeten. Samantha probeert haar leven op te pikken op een nieuwe school, krijgt een nieuw vriendje, nieuwe vrienden en alles lijkt weer zoals vroeger. Maar als ze besluit samen met haar vrienden op vakantie te gaan, lijkt het erop dat de geschiedenis zich herhaalt.

  

 

Een fragment uit het boek:

Ik kreeg meteen een brok in mijn keel. Vorig jaar - ­na dat alles was gebeurd - ­luisterde ik veel naar dit liedje; gaf me erg veel steun. Ik liep naar mijn kamer. Mijn kamer gaf me erg veel herinneringen; zowel goede als slechte. Ik zag ons - Geert en ik -­ weer op het bed zitten, arm over elkaar heen. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Nee, ik wilde niet huilen. Niet nu. Ik pakte snel mijn joggingbroek, zwarte trui en liep de kamer uit.
Het water was heerlijk. Ik voelde mezelf weer wat rustiger worden. Maar als er een gevoelig liedje langskwam, voelde ik de tranen over mijn wangen stromen. Waarom? Waarom moest mij dit overkomen? Ik keek naar mijn lichaam en walgde van mezelf. Het litteken liep van mijn rechterheup, mijn buik en een stukje van mijn borst. Ik voelde weer de pijn die ik toen had gevoeld en kreeg het ijskoud. ‘Geert,’ huilde ik, terwijl ik naar boven keek. ‘Geert, ik heb je zo nodig.’ Ik kon mezelf niet meer bedwingen en huilde lang en hard. Tot ik geen tranen meer had.